8 Ottoman cities to visit

 

Her er en liste over de mest tradisjonelle osmanske byene som er berømte med sine tradisjonelle hus, lokalbefolkningen og elegante arkitektur. Når du besøker disse byene, vil du føle at du har gått tilbake i tid.

Goynuk
Goynuk, som er en tidligere osmansk by som bevarer sin historiske og kulturelle arv, er også medlem av cittaslow-nettverket. Med sitt vakre landskap og unike fantastiske arkitektur er Goynuk, dette er et av de flotte stedene å besøke i Svartehavsregionen i Tyrkia.

Safranbolu
UNESCO kåret Safranbolu til verdensarvlisten på grunn av sine godt bevarte hus og arkitektur fra den osmanske tiden. Vandre gjennom de trange gatene, bo i et pittoresk hjem og besøk det private museet. Safranbolu er fylt med en rekke historiske strukturer; moskeer, graver, fontener, tyrkiske bad og en fortsatt fungerende campingvogn. Med mer enn 800 historiske herskapshus vil Safranbolu ta deg tilbake til den ottomanske tiden.

Tirilye
Tirilye er et beskyttet område på første nivå siden 1980 på grunn av de bysantinske og ottomanske arkitektoniske monumentene og regnes som et friluftsmuseum takket være de historiske bygningene og husene. Byen er kjent som en gammel gresk bosetting i historien, og er et paradis med sin intime atmosfære og naturlige skjønnhet, selv om den er ganske liten.

Tarakli
Tarakli, som er en elegant ottomansk by, tar navnet sitt fra produksjonen av kammer skåret ut av buksbom. Denne historiske og autentiske byen fortjener sterkt tittelen som treg by for sine vakre ottomanske herskapshus, trehus, livlig nabolagskultur og uberørt natur. I Tarakli vil du bli klar over at alt du likte i barndommen din, fremdeles er her med all sin livlighet.

Mudurnu
En by med utrolig naturlig skjønnhet, fascinerende historie og fargerik folklore, har Mudurnu uten tvil noe for enhver smak. Mudurnu-hus er absolutt verdt å se, og under beskyttelse har lignende egenskaper som Goynuk-husene på den historiske Silkeveien.

 

Kula
Kula er en unik bosetning som venter på å bli oppdaget, kjent for sine historiske trehus, søte brosteinsbelagte gater, helbredende varme kilder, vingårder, moskeer, graver og vulkanske åser. Det ligger i den egeiske regionen i Tyrkia.

Beypazari
Den gamle byen Beypazari er bygget i bratte bakker og daler, og er ekstremt pittoresk med sin markedsplass, tradisjonelle hus og naturlige landskap. Århundre gamle Beypazari-hus har typiske kjennetegn ved ottomansk og tyrkisk arkitektur.

Cumalikizik
Ved de trange gatene i Cumalikizik går tiden stille. Når du går inn i denne UNESCO-anerkjente ottomanske landsbyen, vil du gå 700 år tilbake, fordi denne fantastiske landsbyen fremdeles lever som den har vært i århundrer. Cumalikizik tilbyr perfekte trehus, autentisk ottomansk kultur og idyllisk natur.

Info fra tyrkianytt

…. and we are the best radio station and music always, alive 24/7/365 from Radio-Alanya.no